dec 212011
 
Skærmbillede 2011-12-21 kl. 12.42.58

Nye tal fra Realkreditrådet viser kraftigt faldende priser. Over hele landet.

På landsplan faldt de gennemsnitlige handelspriser på parcel- og rækkehuse i 3. kvartal 2011 med 6,6 procent i forhold til samme periode i fjor.

Tendensen er generel for hele landet: 86 ud af 98 kommuner har oplevet prisfald. Værst ramt er Morsø Kommune med 30 procent prisfald, Lolland med 27 procent og Rebild med 25 procent.

Årsagen til at Morsø Kommune har danmarksrekord i boligprisfald skal findes i Fjordbank Mors’ konkurs i juni måned, mener Frank Kjelde, ejendomsmægler ved EDC Nykøbing.

”90 procent af vores potentielle købere var kunder i Fjordbank Mors. Mange af dem har i praksis stået uden bank i en periode, og det har betydet en slags kreditklemme. De få handler der har været, har været folk, der SKULLE sælge. Dødsboer eller lige inden tvangsauktion. Og i den situation der er kun en skrue at skrue på: Prisen ned. Jeg har lige haft et dødsbo, hvor vi måtte slå halvanden million af prisen, fordi sælger bare skulle af med det.”

Jyske Bank overtog dele af Fjordbank Mors 30. september i år, og siden da er der kommet mere gang i salget, fortæller Frank Kjelde.

”Jeg har solgt ligeså meget de sidste halvanden måned, som hele resten af året. Det har klart givet et løft. Det har været en drøj tid, men jeg tror, der bliver bedre tal i næste kvartal.”

Tal fra Realkreditrådet viser iøvrigt, at Morsø Kommune slet ikke har oplevet boligboble på samme måde som andre dele af landet. I perioden 2000-2007 steg boligpriserne over hele landet, men der var store regionale forskelle. I Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune steg priserne med henholdsvis 147 og 146 procent. Her havde Morsø igen danmarksrekord med beskedne 12 procent. Den historie kan du læse mere om her

Klik på kortet for at se prisudviklingen fra 3. kvartal 2010 til 3. kvartal 2011 i din kommune:

Også salgstiderne er generelt blevet længere. Klik for at se udviklingen i din kommune.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>