dec 012011
 

Halsnæs Kommune i Nordsjælland er den kommune i landet, hvor priserne er faldet mest. Friværdien i kommunen er halveret siden toppen i 2007.

En mægler med en mission. Sådan beskriver Peter Sødring sig selv. Han er ejendomsmægler i Halsnæs Kommune og har været det siden 1987. Og det er nødvendigt med en mission, for det er trange tider på boligmarkedet generelt og i Halsnæs Kommune i særdeleshed. På landsplan er priserne faldet med 14,7 procent. I Halsnæs er tallet 47 procent.

Boligprisernes udvikling i Halsnæs Kommune

”Det er udfordrende at være ejendomsmægler i Halsnæs for tiden,” forklarer Peter Sødring. ”Hver fjerde vurdering, vi foretager, er en teknisk insolvens.”

”Der er en stor traurighed forbundet med insolvens. Mange bliver apatiske, når situationens alvor går op for dem. Jeg oplever det som værst for ældre par, som er på vej ud af arbejdsmarkedet, og som troede, at de havde en friværdi at falde tilbage på.”

”Det er ikke kun et økonomisk tab. Det bliver også et personligt nederlag og et tab af status. Min mission er at få dem til at forstå, at det ikke er verdens ende. At man godt kan være lykkelig i en lejebolig, og at banken ikke kommer og tager farvefjernsynet og den gamle bil.”

Stavnsbundet.dk kørte med Peter Sødring til hans butik i Frederiksværk. Hør hans betragtninger herunder:

En ejendomsmæglers betragtninger by Martinkrabbe

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>