nov 082011
 

Der var også friværdisfest i de toneangivende medier. En hurtig søgning på infomedia på de fire aviser, Jyllands-Posten, Politiken, Berlingske og Børsen viser, at anvendelsen af udtrykket ”friværdi” steg kraftigt frem til 2006. Siden da er det faldet.

Hvor det at være boligejer indtil for få år siden blev associeret med frihed og succes – repræsenteret ved termen ”friværdi” – så bliver det i stigende grad associeret med netop det modsatte: Ufrihed og tvang – her repræsenteret ved termen ”teknisk insolvent”.

Tallet er et samlet tal for de fire aviser.

Tallet for 2011 dækker kun frem til og med 23. oktober, men en fremskrivning viser, at tallet stadig er lavere end 2010.

Dermed er kurven helt entydig. En svag stigning fra 2000 til 2004, en kraftig stigning fra 2005 til 2006, hvorefter der indtræder et forholdsvist stabilt fald. Kurven er korrelativ med boligprisernes himmelflugt, kulmination og fald fra tinderne.

Også her dækker tallet for 2011 kun frem til og med 23. Oktober 2011. Alligevel er tallet allerede nu større end det foregående år. Generelt er tendensen klar. Før 2008 levede termen en randtilværelse sammen med andre kedelige tekniske termer. Og selvom ”teknisk insolvent” i absolutte tal stadig ikke er en voldsomt meget brugt, så viser kurven, at fra 2008 begynder dets udbredelse. Tendensen er klar – i virkeligheden, som i mediernes afbildning af den – hvor friværdien forsvinder, overtager teknisk insolvent langsomt, men sikkert.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>