nov 032011
 
022

“Spændende,” ryger det ud af Janne Elster som svar på spørgsmålet om, om der er noget positivt ved at være teknisk insolvent. “Udfordrende,” brummer Kim Elster.

De to har en historie. De gik fra hinanden for otte år siden, men fandt sammen igen for et lille år siden. Omvejen har betydet, at de to nu har tre boliger i mellem sig, og de kan ikke komme af med nogen af dem.

Kim er 50 år gammel og Janne er 45. Selvom de begge er i arbejde, har de svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

Efter at have været gift og fået to børn sammen, gik Janne og Kim Elster fra hinanden for otte år siden. For et år siden gik de fra deres respektive ægtefolk for at finde sammen igen. Kærlighedens omveje betyder imidlertid, at de to i dag har tre boliger sammen med deres tidligere ægtefæller. To af boligerne er til salg, men er svære at sælge til den pris, som er nødvendig for at holde skindet på næsen. Derfor må parret for nuværende betale halvanden husleje, og er desuden hårdt spændt for med både flexlån og afdragsfrihed. Parret ved ikke, om de er insolvente, eller i givet fald, hvor meget. Måske et sted mellem 500.000 og 700.000 kroner, siger Kim på et tidspunkt. Parret vender hver en krone, og hvis der skal skrabes penge sammen til noget specielt, så sker det, at de sælger ud af indboet. Qxl og Lauritz.com er blevet venner i nøden.

Hvordan lever man sit liv, når man ikke ved, om man er købt eller solgt, og hvor retter man sine frustrationer hen, når boligen ikke kan sælges?

  2 Responses to “Teknisk insolvent: Kim og Janne Elster”

  1. Spørgsmålet er hvorfor I har købt bolig på bolig på bolig, uden at sælge først. Hvorfor ikke leje, indtil boligen med eks’en var solgt? Det er sund fornuft – og det var det også, før krisen, for de fleste af os i hvert fald. Det er ikke bankens eller politikernes skyld, at I har købt tre boliger, når I lige så godt kunne bo til leje.

  2. Vi har heller ikke bare købt. Jeg har hele tiden haft en lejlighed med min ex, og janne har købt et hus med sin ex, og så er der købt en ferie bolig, og nu er vi flyttet sammen igen , derfor er der 2 boliger i overskud.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>